Rozhovory
2

Tenhle titul je pro mě výzva

Už v pátek uvidíme MMA událost, kterou Příbram nepamatuje. Rozpočet GCF challenge se oproti minulému téměř zdvojnásobil a skvělou podívanou zaručuje i fightcard, na které se například utká Tomáš Penz s Rudou Křížem. Vítěz tohoto prozatimního titulu se už brzy střetne s Karlosem Vémolou. Tomáši, tvůj zápasnický život je spojen s BFC Liberec za který jsi nejen […]

Už v pátek uvidíme MMA událost, kterou Příbram nepamatuje. Rozpočet GCF challenge se oproti minulému téměř zdvojnásobil a skvělou podívanou zaručuje i fightcard, na které se například utká Tomáš Penz s Rudou Křížem. Vítěz tohoto prozatimního titulu se už brzy střetne s Karlosem Vémolou.

penz

Tomáši, tvůj zápasnický život je spojen s BFC Liberec za který jsi nejen zápasil v K1, ale také v MMA. Který styl je ti bližší?

Tak určitě MMA. Je pravda, že mám pár zápasů v K-1 a kickboxu, ale bral jsem to spíš jako doplněk pro MMA. V BFC jsem trénoval zhruba čtyři roky, je to kvalitní oddíl, ale s jasným zaměřením a to na postoj (K-1, kickbox, box). Pro MMA jako takové, je toho potřeba mnohem více a to se mi v BFC nedostávalo. Proto jsem přestoupil do PriMMAt Gymu, kde jsem maximálně spokojený.

Takže tvůj přestup byl hlavně kvůli MMA. Proč sis vybral právě PriMMAt?

Ano, dá se říct, že hlavně kvůli MMA mezi mnou a trenérem často docházelo k rozporům, co se tréninkové přípravy týče, ale to bylo způsobeno hlavně tím, že BFC je zaměřeno čistě na postoj a já ke své přípravě potřebuju mnohem víc. Proto docházelo ke střetu názorů a já se rozhodl změnit oddíl. Volba byla jasná pro PriMMAt, je to jeden z nejkvalitnějších MMA oddílů u nás, kde trénují naši nejlepší zápasníci.

 

Budeš dojíždět, nebo se do Prahy přestěhuješ?

Zatím jsem nad tím nějak zvlášť nepřemýšlel. Z Liberce do Prahy to mám 100 Km po dálnici a cesta trvá necelou hodinu..

Celkově z tvých 20 zápasů pouze dva skončili na body. Znamená to, že je to tvůj styl jít si po zakončení a trochu riskovat?

Tak pokud není potřeba, snažím se v zápase moc neriskovat. Každý zápas chci vyhrát a neudělat chybu, proto do toho jdu naplno a moc nevyčkávám. To bude asi ten důvod, že mé zápasy ukončuju před limitem.

V roce 2012 jsi mě příležitost posunout svou kariéru hodně vpřed, když jsi dostal šanci zápasit v Bahrajnu, v organizaci Cage Warriors. Svůj zápas jsi bohužel s Johnem Phillipsem prohrál. Jak vzpomínáš na tento souboj? Udělal by jsi dnes něco jinak?

Určitě to byla velká šance. Johny v té době patřil do první stovky světového rankingu. Vzpomínám si, že jsem z něj tenkrát měl velký respekt, v samotném zápase už to ale bylo jinak.. Neudělat tu chybu na zemi, mohlo být vše jinak..

Vloni jsi si připsal v MMA dvě vítězství nad Petrem Beránkem a Mírou Vackem. Poté o váhu výš v titulovém zápase jsi se potkal s Jirkou Procházkou. S jakou taktikou jsi do tohoto zápasu šel?

Ano loni se mi celkem dařilo. Měl jsem dva zápasy ve své váze hned po sobě a oba jsem vyhrál. Takže spokojenost. Co se týče zápasu s Denisou, tak k tomu nemám moc co říct..

penz

V Příbrami tě čeká opět titulový zápas tentokrát ve střední váze s Rudou Křížem. Tam jsi zaskočil za zraněného Tomáše Kuželu. Jak dlouho o zápase víš, v jaké fázi přípravy jsi?

Delší dobu jsem nezápasil a proto, když přišla tato nabídka, tak jsem bez váhání řekl ano i přesto, že na přípravu nemám dost času. O zápasu jsem se dozvěděl zhruba před měsícem. Nemám žádnou speciální přípravu, trénuji jako na každý jiný zápas.

Co pro tebe znamená souboj o titul GCF?

GCF je u nás nejsilnější organizace. Jsem rád, že mám tu možnost zápasit o titul. Sice jen dočasný, ale i tak je to pro mě výzva…

Co by jsi vzkázal svým fanouškům?

Tak určitě ať dorazí fandit v co největším počtu. Jak zápas dopadne nevím, ale vím, že uvidí super fight, kde si nedáme nic zadarmo. Závěrem bych rád poděkoval svým trenérům Markovi Lončákovi, Pepovi Královi za přpravu, celému PriMMAt Gymu za super tréninky a velký dík patří sponzorům, bez kterých bych se nemohl připravovat, což je AUTO KP PLUS LIBEREC, Baukomplet,s.r.o. motokary Liberec, HOTPEPPERS,  Rucni myti Jablonec.cz

plakat

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 2 comments

  • Lenka napsal:

    Moc děkujeme za upozornění, napravili jsme 😉

  • Radek napsal:

    Nechci byt skarohlid, ale hrozne bych ocenil informaci, s kym ten rozhovor vlastne je. Chapu, ze se to da odvodit z tech odpovedi, ale predpokladam, ze ne kazdy zna klubovou a zapasnickou historii vsech ucastniku nazpamet.

  • Leave a comment

    Want to express your opinion?
    Leave a reply!

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *