Rozhovory
0

Honza Rudolf: Heroes Gate je moje srdcovka stejně jako Lucerna

Dnes po sedmé bude na Heroes Gate Honza Rudolf, který zde začínal v předzápasech a díky svým výkonům se vypracoval až na hlavní kartu tohoto prestižního galavečera. Tentokrát bude jeho soupeřem Juraj Vozar. V létě jsi se zúčastnil Akademického mistrovství světa v thajském boxu na Pattaye. Jak se ti tam líbilo a kdo tě tam […]

Dnes po sedmé bude na Heroes Gate Honza Rudolf, který zde začínal v předzápasech a díky svým výkonům se vypracoval až na hlavní kartu tohoto prestižního galavečera. Tentokrát bude jeho soupeřem Juraj Vozar.

V létě jsi se zúčastnil Akademického mistrovství světa v thajském boxu na Pattaye. Jak se ti tam líbilo a kdo tě tam doprovázel?

Akademické mistrovství bylo naprosto skvělé. Dlouho a poctivě jsem se na to připravoval, odlétal jsem s téměř hotovou váhou a cítil jsem se super. Vyráželi jsme jako čtyřčlenný team já, Matěj Peňáz, Aplik a Karáčo. O pár dní později nás i doplnil Petr Ottich. Organizace turnaje z mého pohledu proběhla na jedničku. Už od samotného příletu o nás bylo postaráno, kdy na  nás čekalo asi pět Thajců a jedna hosteska, která se o nás dále starala po celou dobu turnaje. Ubytováni jsme byli v hotelu Hard Rock v centru Pattaye. Naprostý komfort, pokoje, jídlo, služby, všechno super, byli jsme spokojeni. Největší výhodou bylo, že celý turnaj probíhal na zahradě hotelu . Takže jsme vyšli z hotelu a byli v centru dění. Bylo zde postaveno provizorní tréninkové centrum pro všechny účastníky, stany pro zápasníky, stan pro lékaře, kontrolní váha, stánky s vybavením a jeden zápasový ring s pódiem a kulisou. Z jedné strany naproti hotelu moře, z druhé strany seven11, stánek s ovocem a masáž. Víc není potřeba, vše na dosah ruky.

Jaká byla konkurence na turnaji?

Co se konkurence týče myslím, že to bylo na velmi slušné úrovni. Nečekal jsem, že bude na světě takových studentů, kteří se zároveň věnují thaiboxu, což mimochodem vypovídá i o tom, kam celý tento sport směřuje. Že už to není pouze sport pro rváče z ulic, ale je to sport jako každý jiný a může ho na vrcholové úrovni dělat i studovaný člověk. Tuším, že bylo přihlášeno něco okolo 250ti zápasníků na celý turnaj. To je slušná účast na studentský turnaj. Ve váze do 71kg jsem měl myslím 12 lidí z toho jednoho Thajce, Rusa, Francouze, Kazacha a dál nevím. Do prvního kola jsem dostal hned Rusa. Zápas pro mě dost těžkej, jelikož byl vychcanější než já. Nevěděl jsem v tu chvíli, jak se na něj dostat, všechno mi přebral nebo mi to přerušil. Byl chytrej, zkušenej a zápas si pohlídal. Prohrál jsem na body, i to k tomu bohužel patří. On sám se pak dostal až do finále, kde prohrál s Thajcem. Matěj Peňáz turnaj vyhrál a předvedl neskutečný finálový zápas, kdy mu soupeř 30 sekund před koncem třetího kola zlomil nos a zoufalej Turek, kterej dostával strašný bití, téměř zbytek kola ukazoval na Matěje, aby ho rozhodčí zastavil. To rozhodčí naštěstí neudělal a Matěj přivezl zlato.

V pátek té čeká další zápas na Heroes Gate. Po kolikáté zde budeš startovat a s jakou bilancí?

Na Heroes Gate budu startovat po sedmé. Je to už moje srdcovka stejně jako Lucerna. I když na Heroes se mi vždy zápasilo nejlépe. Začínal jsem zde na předzápasech, kdy nebyla hala ještě ani zaplněná, teď jsem vděčný a děkuji Láďovi a Pavlovi za to, že můžu být na hlavní kartě.

Kdo bude tvůj soupeř a jaké máš o něm informace?

Soupeřem mi bude Juraj Vozár. Popravdě moc informací nemám. Něco z doslechu a něco z videí (šest let staré). Uvidíme, já se vždy hlavně soustředím na sebe a svou přípravu. Ne na soupeř, to neovlivním. Ovlivním jen svůj výkon. Samozřejmě, že taktika je také součástí výkonu, ale jako v každém ringovém sportu se dost často mění během průběhu celého zápasu.

Kde se na zápas připravuješ a jak jsi s přípravou spokojený?

Na zápas se klasicky připravuji v domácím AMT v Modřanech, na ruce chodím k Zubovi a na kondici Michalovi Břetenářovi. Všechno mi sedí, jsem moc spokojený a zároveň jim i tímto děkuji za jejich přístup a ochotu. Cítím se v top formě už teď, ale přípravu směřuji především do Lucerny na odvetu.

Zápasit se bude tentokrát v K1. Který „zlozvyk“ z muaythai ti dělá v pravidlech K1 největší problémy?

Přepnout z Muaythai na K1 mi nedělá žádný problém. Mám rád oba styly boje.

Máš už domluvený nějaký další zápas?

Jak jsem naznačil, tak další zápas mám domluvený na 30. 12. v Lucerně, kde jdu odvetu s Kubou Stelšovským. Po Lucerně nic neplánuji, budu se soustředit na školu, abych dodělal na jaře magistra na FTVS.

Chtěl bys na Heroes pozvat diváky?

Určitě bych všechny rád pozval na tradiční galavečer Heroes Gate s číslem 21, který se koná na Podvinným Mlyně. Atmosféra a zápasy budou rozhodně stát za to. Mimo mě se zde představí i Pepíno, Vítovec s Kozubovským, nebo třeba Michal Krčmář.
Rád bych na závěr poděkoval celému týmu, rodině a kamarádům a všem co mě a našemu týmu fandí či pomáhají. V Mad Max – Marcel Korbel, AutaSuper – Petr Suchanek, www.be-best.cz, www.vitalbox.cz ,www.maxtrans.cz, www.be-best.cz

 

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!