Rozhovory
0

Vasil Ducár: Jsem z toho už znechucenej

Bude Vasil v Brně nebo se zápas na XFN zruší? To jsou otázky, které nyní hýbou naší scénou a rozhodně nepřidávají na psychice Vasilovi, kterého za týden čeká souboj o mezinárodní titul IBF s dosud neporaženým Alexeiem Papinem. Včera zrušil Bohumil Lungrik zápas, který jste měli mít již tuto sobotu v Brně. Co na to […]

Bude Vasil v Brně nebo se zápas na XFN zruší? To jsou otázky, které nyní hýbou naší scénou a rozhodně nepřidávají na psychice Vasilovi, kterého za týden čeká souboj o mezinárodní titul IBF s dosud neporaženým Alexeiem Papinem.

Včera zrušil Bohumil Lungrik zápas, který jste měli mít již tuto sobotu v Brně. Co na to říkáš?

Štve mě to…nejen kvůli mně, ale hlavně kvůli lidem, kteří chtěli přijít, koupili lístky. Tohle už Lungrik udělal podruhé, cca před měsícem Rolandovi Čambalovi. To jsem se Bohumila zastal, že nemůžeme soudit, když neznáme okolnosti, ale teď podruhé už je to na zamyšlení. Zvláště když zápas zrušil cca 15 minut po tom, co se zveřejnil článek na sport.cz o tom, že jsem připraven nastoupit a rychle ho ukončit.

Myslíš, že se XFN podaří zajistit ti adekvátního soupeře? Jsi s nimi o tom v jednání nebo se zápas rovnou ruší?

Jednáme samozřejmě o tom. Upřímně jsem z toho už znechucenej. Já jsem zápasník a peru se v ringu …tyhle věci bych chtěl, aby chodili mimo mě…

Bohouš udává důvody, že se posouvala váha kvůli tvému dalšímu zápasu, který tě čeká další týden.

Co je to za hloupost. Já po úvaze jsem si sám zjistil na Bohumila číslo a chtěl mu navrhnout váhu 88 kg, abych nemusel tolik odvodňovat a hubnout a nebyl na příští týden moc lehkej… Bohumil mi telefon ani nezvedl, protože už věděl, že mu budu volat a napsal mi SMS, že váha je 84 a dál už neodpovídal.. Já to akceptoval a i pro článek pro sport.cz řekl, že budu mít na váze 84 kg… Já vždy navážil a nikdy s tímhle neměl problém…To že se teď objevují informace, že se hledá zápasník do 88 kg je logické…je úterý a vážení je v pátek. Kdo shazoval, ví, že se to nestihne ani rozpít.

Příští týden budeš boxovat o titul a soupeř bude dosud neporažený Alexei Papin. Není to riziko tak brzy po sobě jak zdravotní, tak i sportovní stránce?

Ano je to už jsem taky říkal…Je to risk bohužel, ale Brno je avizované strašně dlouho dopředu a spousta lidí si zakoupila lístky a chce se jít na mě podívat. Nechci tento zápas zrušit a vykašlat se na lidi, kteří mě podporují. Titulový zápas v boxu měl proběhnout již v listopadu loňského roku, ale bohužel se můj soupeř zranil. Teď mi dali náhradní poslední termín a takovýto zápas se neodmítá….

Nebylo by tedy lepší tento zápas v Brně rovnou zrušit a připravovat se na titul?

Bohužel to tak vypadá, že to tak dopadne… Upřímně tady ten bulvár mě štve, plácat se tady a dohadovat s Lungrikem o nesmyslech… a stresovat se hloupostmi, místo toho abych se v pohodě připravil na opravdový zápas na úrovni a ve světě… Vždyť je to na hlavu postavený. Řeší se Lungrik, místo toho, aby lidi vůbec věděli o takovém zápase světové úrovně. Byl jsem připravenej nastoupit v Brně, těšil jsem se, že vyhraju a odjedu na vítězný vlně do Ruska… Místo toho tady mele Bohouš, že odstoupí kvůli penězům, které dostal, takže ať si vybere jiný gala, jiný večer, zbiju ho jindy, pokud mu ještě někdo zápas přislíbí po tom, co předvádí.

Ty máš dlouhodobou smlouvu s XFN nebo řešíš smlouvu jen na jednotlivé zápasy?

Podepsal jsem 5 zápasů, takže ještě tři mi zbývají.

Jsi známý tím, že jdeš v prakticky jakémkoliv bojovém stylu. Na který by ses chtěl zaměřit do budoucna?

Co přijde, to bude 🙂

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!