Aktuality
0

Tadeáš Růžička: Chci se naplno věnovat MMA a nedělat nic na půl

Tadeáš výborně nastartoval svou kariéru už v juniorech a jako jediný dokázal vyhrát mistrovství světa u obou nejprestižnějších amatérských organizací tedy WAKO a IFMA. Nyní se chce naplno věnovat MMA a tak zápas na Noci bojovníků v Dobříši bude jeho poslední fight v K-1 v Česku. Kdy jsi naposledy stál v ringu a proč máš […]

Tadeáš výborně nastartoval svou kariéru už v juniorech a jako jediný dokázal vyhrát mistrovství světa u obou nejprestižnějších amatérských organizací tedy WAKO a IFMA. Nyní se chce naplno věnovat MMA a tak zápas na Noci bojovníků v Dobříši bude jeho poslední fight v K-1 v Česku.

Kdy jsi naposledy stál v ringu a proč máš takovou delší zápasovou pauzu?

Naposledy jsem zápasil minulý rok na začátku července na mistrovství Evropy v thajským boxu, kde jsem sice první zápas vyhrál, ale zranil si rameno, který mě vyřadilo na půl roku z tréninku.

Nově jsi začal trénovat v MMA. Jaké máš v tomto sportu plány a jak se ti to daří skloubit s postojem? Nemáš obavy, že zůstaneš někde v půli cesty mezi MMA a postojem, když nebudeš ani jednomu dávat 100 procent času?

Během zotavovaní jsem měl spoustu času přemýšlet co dál a řekl jsem si, že chci svůj potenciál dát do něčeho, co má opravdu budoucnost, a to je MMA. Doba thajského boxu a K1 už pomalu skončila, lidi, kteří nesledují bojové sporty o nás absolutně nic neví, naopak MMA je teď trend. Tak jsem zase začal u toho nejlepšího v oboru, a to je André Reinders, skvělý trenér, který mi dal nejlepší zázemí, pomáhá mi, i když v podstatě pod ním zatím ani nezápasím a za to jsem strašně vděčný. Chci si dát pár amatérských zápasů a pak do profi zamíchat karty v 70tce. Nikam to každopádně nechci uspěchat a vše nechám na Andrém. Skloubit to na profesionální úrovni je strašně těžký a nejde být nejlepší v obojím, původně jsem už v K1 ani zápasit nechtěl, ale pořadatel Noci bojovníků v Dobříši, Alex Chocholouš, mi nabídl dobré podmínky, tak jsem to fanouškům ještě chtěl dopřát a ukážu jim pořádnou přestřelku.

Na Noci bojovníků v Dobříši tě čeká souboj v K-1. Kdo bude tvůj soupeř a jaké máš o něm informace?

Mým soupeřem je Srb Danilo Ratkic, juniorský champion Wako, stejně jako já. Vím o něm jen to, že je levý gard a že to určitě nebude lehký.

V jaké formě se cítíš?
Cítím se dobře, vyřadil jsem zas úplně grappling, wrestling a vše zaměřil na stand up.

Proč jsi odešel z Lanna gymu?

Odešel jsem, protože se kickboxu věnuji 12 let a chtěl jsem změnu, přemýšlel jsem i o konci sportovní kariéry, ale to mi stejně nedalo a musel jsem to někam přesměrovat. MMA mi zas dalo cestu, nebudu chodit do zápasů s tím, že umím postoj, naopak chci být komplexní fighter a pomalu ale jistě se zlepšovat ve všech disciplínách podstatných pro MMA.

Kde se na zápas připravuješ a kdo je tvůj hlavní trenér na postoj?

Jezdím spárovat do Lanny, Spejbl gymu i k nám do Reinders gymu, všem klukům tímto děkuju Můj trenér na postoj je můj nepokrevní bratr Artur Tarasjuk, který se mnou začal moji kariéru úplně od začátku, sám taky trénoval a zápasil a ví, co je pro mě nejlepší. Věřím, že to mé soupeře bude bolet.

Máš už domluvené něco dalšího?

O 3 týdny později mám zápas v Žilině na světové akci Enfusion, to jsem si už vůbec nemohl nechat ujít.

Chtěl bys do Dobříše pozvat diváky?

Chci pozvat všechny diváky, hlavně své fanoušky 6. 4. na Dobříš, kde je opravdu nabitá startovka a bude se na co koukat. V poslední řadě bych chtěl všem říct, že to budou moje poslední zápasy v K1, jediný zápas, do kterého bych šel, by byl s Janem Rudolfem o titul. Jiný zápasy mě nezajímají a chci se naplno věnovat MMA a nedělat nic na půl.

Předprodej na https://vstupenky.ticket-art.cz/sport/noc-bojovniku-4-15288/
Vstupenky a VIP stoly lze také objednávat na mailu nbdobris@seznam.cz nebo piště na facebook https://www.facebook.com/NocBojovnikuDobris/ a https://www.facebook.com/alexandr.chocholous

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!