Rozhovory
0

Bitva o Tatneft -část třetí: Roman Kryklia v Praze

Dlouho slibovaná poslední kategorie v pyramidě nad 80 kg je zde. Za Václava Pejsara nastoupí ukrajinský borec Roman Kryklia, kterému před pár dny stačilo pár sekund na KO Tomáše Hrona.  Naši bojovníci opět odpovídali na stejné otázky, nutno však podotknout, že v době jejich odpovědí neměli ještě tušení o tom, že Václava nahradí právě Roman. Jak […]

Dlouho slibovaná poslední kategorie v pyramidě nad 80 kg je zde. Za Václava Pejsara nastoupí ukrajinský borec Roman Kryklia, kterému před pár dny stačilo pár sekund na KO Tomáše Hrona. 

Naši bojovníci opět odpovídali na stejné otázky, nutno však podotknout, že v době jejich odpovědí neměli ještě tušení o tom, že Václava nahradí právě Roman.

Jak dlouho se věnuješ bojovým sportům a kdo tě teď trénuje?
Jaké jsou tvé dosavadní největší úspěchy?
Připravuješ se teď speciálně na tuto akci, pyramida je přeci jen trošku specifická?
Kterého ze soupeřů považuješ za favorita?
Vítěz bude mít možnost startovat v Rusku na turnaji Tatneft. Je to pro tebe výzva?

 

Radovan Kulla, ARES GYM (SVK)

kulla1

1 – Bojovým športom sa venujem 4 roky, predtým som hrával žiacky futbal v MšK Žilina. Trénujem pod vedením Richarda Šimka v Ares gyme Žilina, v tréningoch mi veľmi vypomáha Martin Maršala, ktorý má podobnú výšku a váhu.

2 – Z doterajšich podujatí som sa preboxoval do finále pyramídy Yangame’s a naposledy som vyhral pyramídu v Nemeckom Lubecku.

3 – Pravidlá TNA sú oslišné oproti zápasom čo som zvyknutý, verím, že sa prisposobím.

4 – V pyramíde može vyhrať každý takže uvidíme.

5 – Štart v ruskej Kazani je motivácia, do zápasov dám všetko.

 

Georgij Fibich, IRON FIGHTERS

fibich1

1 – Sportu se věnuji odmalička a jsem koněm unistáje IRON FIGHTERS.

2 – Odboxoval jsem pár zápasů a prý se to lidem líbilo.. Taky jsem držitel pásu K1 v nejtěžší váhové kategorii (dva z MČR K1 a jeden profi MČR K1) a říkají mi TANČÍCÍ RUS.

3,4 – Ano, připravuji. Pyramida je hodně specifická, tak moc specifická, že favoritem je každý ze zúčastněných.

4 –  Myslím, že je to výzva pro každého sportovce.

 

Jiří Stariat, TKBC PRAHA

stariat1

1 – Bojovým sportům se věnuji asi dva roky. Trénuji v TKBC Praha pod Zdeňkem Švamberkem.

2 – Mé největší úspěchy v tomhle sportu? Mám dva profi zápasy, tak asi ten vyhraný J

3 – Připravuji se jak jen můžu, první se soustředím na zápas a pak až na další.

4 – Za favorita považuji asi Kullu vzhledem k tomu, že už oba další soupeře porazil.

5 – Určitě mě to také motivuje, ale jak jsem řekl, teď se soustředím na první zápas, pak na případný druhý a Rusko zatím vůbec neřeším.

 

 Poslední tip na vítěze nám prozradil Lukáš Jirkovský, X GYM PRAHA

jirkovsky

Pyramida těžké váhy se nám pěkně zamotala, z rozjetého vlaku vyskočil Václav Pejsar a místo něj získal místenku Ukrajinec Roman Kryklia, který sebou v batohu veze aktuální skalp Tomáše Hrona. Dle mého názoru se bude o vítězi rozhodovat ve dvojici Radovan Kulla nebo Roman Kryklia. Kryklia zatím nepatří ke špičkám své váhy na světě, ale má za sebou zázemí kvalitního klubu u Andreje Gridina a svou formu nedávno potvrdil knockoutováním české jedničky Tomáše Hrona a má také zkušenosti s pravidly TNA. Jeho slabinou by mohla být kondice, v zápasech co jsem viděl byl v posledním kole vždy strašně unaven a hodně inkasoval a tady ho čekají dva zápasy, pokud v prvním zvítězí. Radovan Kulla je slovenský talent, má kondici, agresivitu a i dostatečný klid na plnění taktiky, myslím, že pokud udrží soustředěnost má velké šance na výhru. Georgi Fibich má vše – úder, fyzickou kondici a neskutečný timing na to, aby porazil kohokoliv z účastníků pyramidy, nicméně pokud se nic zásadního nezměnilo tak tyto atributy má pouze pro jeden zápas. Pokud by se Georgimu podařilo vyhrát v prvním zápase rychlým KO, tak jeho šance na vítězství v celé pyramidě značně rostou. Jirka Stariat je určitě černý kůň pyramidy. Nemá sice dost zkušeností, ale se svými fyzickými parametry může bez problémů překvapit, také má na svou velikost excelentní kondici a z toho může těžit. Osobně si myslím, že Jirka do finále nepostoupí, ale určitě svému soupeři značně zatopí. Pokud bych to měl shrnout a měl si vybrat jedno jméno, vyberu Radovana Kullu. Ale pyramidy jsou zrádné, zápasy TNA mohou být dlouhé, stejně jako u ostatních vah se můžou stát dost zajímavá překvapení.

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *