Rozhovory
0

Mezi profesionály budu častěji

 Velkou nadějí českých fanoušků pro zisk titulu WAKO PRO bude na Fight Night Mythology Marek Procházka (Tiger Team). Jeho soupeřem bude běloruský bojovník Farkhad.   Jako malý jsi začínal s karate a postupně jsi prošel judem i jiu jitsu. Kdy jsi se rozhodl, že se budeš věnovat hlavně zápasení v postoji? Postupem času jsem přestával […]

 Velkou nadějí českých fanoušků pro zisk titulu WAKO PRO bude na Fight Night Mythology Marek Procházka (Tiger Team). Jeho soupeřem bude běloruský bojovník Farkhad.

 prochazka_logo-5

Jako malý jsi začínal s karate a postupně jsi prošel judem i jiu jitsu. Kdy jsi se rozhodl, že se budeš věnovat hlavně zápasení v postoji?

Postupem času jsem přestával trénovat jiu jitsu a věnoval se více vedení hodin. Proto jsem k vedení hodin jiu jitsu zařadil tréninky kickboxu, abych se udržoval ve formě a protože to pro mě bylo nové a bavilo mě to. Avšak za nějaký čas jsem se dostal do stádia, kdy jsem trénoval kickbox, občas jiu jitsu a vedl hodiny kickboxu i jitsu. Jinými slovy jsem dělal všechno, ale nic pořádně… Jiu jitsu jsem v tu dobu dělal skoro deset let a už mě to tolik nebavilo, k tomu jsem z něj měl problémy se zády. Proto jsem se nakonec rozhodl věnovat pouze kickboxu.

Nyní tě připravuje reprezentační trenér Alois Škeřík. Kteří trenéři tě vedli před ním?

Začátky byly trochu divoké, poněvadž se nám v tělocvičně střídali trenéři přibližně jednou za rok a půl. Začal jsem u Ondry Moravce, který tehdy ještě trénoval zejména light contact a semi contact. Pak jsem cvičil pod Petrem Tahalem, Honzou Kodešem a Martinem Zavoralem. S Martinem jsem začal  pravidelně závodit a celkově on mě přivedl k tomu, abych dělal kickbox na vyšší úrovni než jen 2-3x týdně 🙂 Také jsem se díky němu dostal do reprezentace a účastnil se MS a ME v light contactu. No a nakonec jsem skončil u Lojzy, který mě dovedl k fullcontactu a K1.

prochazka_logo-4

 

Zápasíš hlavně full kontakt, FK low kick a K1. Nepřemýšlel jsi někdy na souboj podle plných pravidel MT?

Nepřemýšlel. Už mi to moc připomíná tahání z jitsu a na to jsem příliš línej 🙂

Dosud tvým nejúspěšnějším rokem byl 2012, v kterém jsi dvakrát dokázal získat titul Mistra světa. Jednou v organizaci WKA  (K1) a podruhé WKF (low kick). Který turnaj byl obtížnější?

Možná trochu WKA, kam jsem jel coby čerstvý Mistr světa v low kicku, tudíž očekávání bylo větší… ale jinak kvalita obou turnajů byla obdobná, jak co se týče kvality soupeřů tak i do počtu zápasů.

prochazka3

V Karlových Varech na Fight Night Mythology budeš mít titulový zápas ve full kontaktu nejprestižnější amatérské organizace WAKO. O jaký titul to bude?

Jedná se o mezinárodní titul Wako Pro ve fullcontactu.

Máš nějaké informace o svém soupeři?

Jde o zápasníka z Chinuk Gymu od Andreje Gridina. Viděl jsem ho v létě na soustředění, ale to je asi všechno co víme.

prchazka

Na březnovém Czech open v Praze jsi startoval ve své a vyšší váze ve full kontaktu a navíc i ve své kategorii v K1. Jak se ti na turnaji zápasilo a jak jsi se umístil?

Moc dobře se mi nezápasilo. Z tréninku jsem měl rozbitej nos a soupeři mě do něj furt mlátili, tak jsem z toho nebyl nadšený 🙂 Jinak turnaje se účastnilo spousta závodníků, tudíž byly delší prodlevy mezi zápasy, kdy člověk vychladl a pak se nabudit a připravit na zápas je těžší a těžší. Ve fullcontactu jsem vyhrál obě kategorie a v K1 jsem skončil druhý, kde jsem ve finále prohrál s Polákem. Určitě to nebyl soupeř nad moje síly, ale zápas byl jeden z posledních, kdy jsem na konci dne již neměl dost vůle a touhy po vítězství a on byl pro tentokrát ten lepší 🙂

prochazka_logo-3

V Tiger Teamu působíš jako trenér. Daří se ti trénování skloubit s vlastní přípravou?

Je to náročné, ale jde to. Musím si hodně organizovat čas, abych stíhal svoje tréninky, vedl hodiny a k tomu ještě studuju VŠ, tam se musím taky občas ukázat 🙂 Naštěstí v Tiger Teamu mám skvělé podmínky pro trénování i cvičení, zejména co se týče časové flexibility.

Budeš se v budoucnu více zaměřovat na profesionální zápasy a galavečery?

S amatéry v nejbližší době končit nehodlám, ještě jsem přece nevyhrál MS WAKO 🙂 ale jinak už s Lojzou směřujeme tréninky čím dál víc do profi, tak snad budu k vidění mezi profesionály častěji.

Máš už kromě Fight Night Mythology domluvený nějaký další zápas?

Týden na to budu zápasit na Night of Warriors 7 v Liberci, kde půjdu svůj první zápas v profi boxu a za měsíc poté na akci Simply the Best 4 jdu superfight v K1.

prochazka_logo-2

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *