Rozhovory
0

Marek Bartl:Než jsem se nadál, pás už mi visel na rameni

Marek Bartl (KBC Přerov) v březnu vybojoval mezinárodní titul organizace Cage XFC. Za tři týdny se postaví opět do klece, tentokrát na GCF 31, kde mu bude soupeřem Bohumil Lungrik.   Letos máš za sebou již dva zápasy v MMA.V prvním byl tvůj soupeř Jan Homolka, podle očekávání se vše podstatné odehrálo v postoji a […]

Marek Bartl (KBC Přerov) v březnu vybojoval mezinárodní titul organizace Cage XFC. Za tři týdny se postaví opět do klece, tentokrát na GCF 31, kde mu bude soupeřem Bohumil Lungrik.

bartl

 

Letos máš za sebou již dva zápasy v MMA.V prvním byl tvůj soupeř Jan Homolka, podle očekávání se vše podstatné odehrálo v postoji a nakonec z toho byla prohra na body. V čem myslíš, že tě soupeř předčil?

To máš pravdu, jak se očekávalo, tak se i stalo…Párkrát jsem šel po takedownu, ale Honza byl opravdu rychlý a šlo poznat, že ty obrany má dobře najetý. Když jsem zjistil, že touto cestou to nepůjde, nezbývalo nic jiného, než to odbouchat v postoji a tam nabodoval více on. Měl jsem problémy se shazováním a možná se to částečně podepsalo i na psychice, ale nebudu se na nic vymlouvat, prostě byl lepší. Holt je to sport a někdo vyhrát musí, takže asi tak.

bartl3

Chuť  jsi si spravil hned tři týdny na to, když jsi v Lichtenštejnsku  vybojoval mezinárodní titul  organizace Cage XFC. Kdo byl tvým soupeřem a jak  probíhal zápas?

V Lichtenštejnsku jsem měl původně za soupeře Larse Masenauera ze Švýcarska, ten se bohužel pár dní před zápasem zranil a na poslední chvíli mi dohodili Rakušana Daniela Stampfla. O němž jsem vůbec nic nevěděl, snad jen to, že je to postojář a rakouský reprezentant K-1.  Zápas začal dost z ostra, kdy jsem asi v páté sekundě dostal spinning back fist přímo na bradu a částečně jsem vypnul, naštěstí jsem se z toho včas vzpamatoval a začala válka….Byl dost nepříjemnej, pořád se snažil o různé otočky, chodil často do takedownu, ale nějak jsem se z toho vždy dostal a po čase to začal vychytávat, dost jsem toho pochytal, ale myslím, že on také…pak jsem se dostal do dost nepříjemný gilotiny, ale ustál jsem to a soupeř se u toho hodně vyšťavil,  což hrálo v můj prospěch. Skončilo první kolo a do druhého už jsme šli oba dosti vyřízení. Opět stejný scénář, od začátku přestřelky, přičemž v jedné z nich jsem trefil soupeři přímo bradu. Skácel se k zemi, pro jistotu padlo ještě pár kladívek a byl konec. Než jsem se nadál, pás už mi visel na rameni. Pro mne osobně asi nejtěžší zápas mé kariéry, jak fyzicky, tak psychicky..

 

11212404_980603888616660_266305946_n

Jak je MMA v Lichtenštejnsku oblíbené a před jakou diváckou kulisou se turnaj odehrával?

Na to, jaká je to malá země, mi připadalo že to lidi docela bralo. Je tam jeden Gym, ve kterém působí oddíl Bersekers Team Liechtenstein, který jsem sám osobně navštívil a působil na mě více než hezky. Klec, ringy, spousta pytlů, samostatná posilovna…Dalo by se říct, že se dá v pohodě srovnat s lepšími českými kluby. Samotný galavečer se odehrával ve sportovní hale města Vaduz. Divácká kulisa čítala okolo 500 lidí a udělali opravdu bouřliví kotel, ať už jste byli domácí nebo z jakékoliv jiné země. Sešlo se zde spousta fighterů z různých zemí, ať už to bylo Německo, Švýcarsko, Itálie i Amerika. Takže za mne samotného palec nahoru.

bartl4

V Brně na GCF 31 bude tvým soupeřem zkušený Bohumil Lungrik. Získal jsi už o něm nějaké informace ?

O soupeři vím jen to, že je to zkušený zápasník a má za sebou spoustu zápasů s výbornými borci, takže to určitě nebude žádnej med… Nic jiného jsem nezjistil a ani nechci. Více mne totiž nezajímá. Ale jak říkám, na každýho chlapa je chlap.

Co by mohlo rozhodnout o výhře?

V tomto sportu rozhoduje o výhře vteřina nepozornosti. O ničem jiném to není. Můžeš mít nadrilovaný techniky, najetou fyzičku, ale ve chvíli kdy se zavře klec, je to už jen na každém zápasníkovi zvlášť, jak to zvládne…

Často zápasíš i podle pravidel K1, je nějaký turnaj, kterého se letos budeš chtít určitě zúčastnit?

Popravdě, zatím jsme to nějak neřešili. Momentálně mám domluvené zápasy MMA, takže se soustředím pouze na tohle, ale pokud přijde nějaká dobrá nabídka na štípačku, tak si určitě rád zase do ringu stoupnu.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří mi fandí a stojí při mně, domácímu klubu KBC Přerov, kde se o mne starají ti nejlepší, Tomáš Tomiga a Valentin Panfili, všem sparing partnerům ať už z Přerova, Brna či Prahy. Michalovi Hamršmídovi za zprostředkování zápasu. Všem sponzorům, bez kterých  bych nebyl ani z poloviny tam, kde teď a také tobě za rozhovor. Ještě bych chtěl všechny pozvat na můj nejbližší zápas na akci GCF 31 – Cage Fight 6, který se uskuteční v Brněnském Boby Centru 22.května. Přijeďte mne podpořit a užít si doposud bezprostředně největší show tohoto roku !

lungrik

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *