Rozhovory
0

Přišla nabídka, která se neodmítá

Tento víkend bude Tomáš Adámek Tolja Gym (23-10-2, 9 KO) boxovat o Evropský titul WBO. Jeho soupeř je dosud neporažený držitel titulu této organizace Umar Salamov (12-0-0, 10 KO).   Poslední zápas jsi odboxoval na HG proti Gruzínci Adushvillim a zvítězil jsi ve druhém kole RSC. Jak ti vyhovoval styl soupeře, byl jsi spokojen se svým výkonem? […]

Tento víkend bude Tomáš Adámek Tolja Gym (23-10-2, 9 KO) boxovat o Evropský titul WBO. Jeho soupeř je dosud neporažený držitel titulu této organizace Umar Salamov (12-0-0, 10 KO).

adamek

 

Poslední zápas jsi odboxoval na HG proti Gruzínci Adushvillim a zvítězil jsi ve druhém kole RSC. Jak ti vyhovoval styl soupeře, byl jsi spokojen se svým výkonem?

Jelikož se mi před zápasem dvakrát změnil soupeř, tak jsem rád, že to takhle dopadlo. Po vyhraném titulovém zápase to pro mě byla povinnost vyhrát ještě před domácím publikem!

adamek1

Po tomto zápase jsi měl v plánu odpočívat a čekat co se naskytne. A je to tady: souboj o evropský titul WBO. Jak jsi se dostal k zápasu o takto prestižní titul?

Odboxoval jsem dva zápasy během tří týdnů, tak jsem si chtěl chvilku odpočinout, ale přišla nabídka, která se asi neodmítá! Volal mi Lukáš Konečný a po krátké poradě s mým kamarádem Toljou, jsme se rozhodli to vzít. Jako naschvál se mi sešli asi tři nabídky na zápas.

adamek2

Tvým soupeřem bude šampion této organizace a dosud neporažený Rus Umar Salamov. Jaká bude taktika na tohoto bijce, který vyhrál deset z dvanácti zápasů KO?

Je to ruský boxer, takže to už samo o sobě zaručuje kvalitu. Je to velký knockauter, je vysoký a mladý. Je mezi námi 15 let rozdíl 🙂 Na mé straně by měla být větší zkušenost. Vyloženou taktiku nemáme, hlavní bude udržet ho v neustálém tlaku, aby nemohl hrát svoji hru. Uvidíme však jaká bude realita a podle toho se přizpůsobíme 🙂

adamek3

Vnímáš tento zápas jako vrchol své kariéry?

Ani ne, každý zápas beru jako výzvu a připravím se na 100%, že to je o tak významný titul, to už je jen takový bonus 🙂

Kdy jsi se o zápase dozvěděl?Měl jsi dostatek času na přípravu?

O zápase jsem se dozvěděl asi měsíc předem, není to ideální, ale jsme celoročně v tréninku, takže jsme to přijali bez problému.

adamek4

Kdo tě doprovodí do rohu?

Do rohu se mnou tradičně půjde Tolja, jak jinak 🙂

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *