Rozhovory
0

Tomáš Hron míří k 100 vítězství. Urve ho rovnou i s titulem v Lucerně?

Mnozí startující na letošním galavečeru v Lucerně ani nebyli na světě, když Tomáš Rattlesnake Hron zde před 22 lety vyhrál evropský titul. Tomáš jako zápasící legenda je poslední svého druhu a každý fanoušek bojových sportů by ho měl podpořit v úsilí o znovuzískání titulu mistra světa WAKO. Jaké pořadové číslo bude mít tvůj profesionální zápas […]

Mnozí startující na letošním galavečeru v Lucerně ani nebyli na světě, když Tomáš Rattlesnake Hron zde před 22 lety vyhrál evropský titul. Tomáš jako zápasící legenda je poslední svého druhu a každý fanoušek bojových sportů by ho měl podpořit v úsilí o znovuzískání titulu mistra světa WAKO.

Jaké pořadové číslo bude mít tvůj profesionální zápas na Galavečeru v Lucerně 30. prosince?

V sobotu to bude můj 130 zápas a pokud vyhraju, tak to bude 100 vítězství.

 

Kdy ses v Lucerně představil poprvé a o jakou akci tehdy šlo?

Tehdy šlo o evropský profesionální titul WKN a tuším, že to pořádala Česká muaythai asociace a bylo to v roce 2001 přesně 30. 12.

V poslední době tě trápí zdravotní problémy. Jak ses cítil v posledním zápase na Heroes Gate?

Ano máš pravdu, poslední rok mě docela trápí zdravotní problémy. Praskl mi meniskus v koleni a utrhli se mi zadní křížové vazy, takže jsem byl začátkem roku na operaci. Pak se to trošku zlepšilo a myslel jsem si, že už to bude dobrý, šel jsem do zápasu, ale bohužel na Yangames jsem v prvním kole vykryl lowkick a ta noha vypověděla službu. Byly to nějaké nervy, které byly extrémně citlivý, naštěstí se nic neutrhlo a bylo to díky tomu, že ony dorůstají po té operaci, takže ta noha byla hodně citlivá. Ten můj zápas byl prostě trochu uspěchaný. Chtěl jsem hrozně do ringu, ale bylo to moc rychle, a tak to bohužel takhle dopadlo. Pak jsem podstoupil nějaké zákroky v nemocnici na vypálení těch nervů pod kolenem a teď při Heroes Gate to bylo super. Ta noha bolela mnohem méně, zápasilo se mi skvěle a bral jsem to jako takovou zkoušku toho, jestli budu moci jít do tohoto titulového zápasu. Ukázalo se, že jsem v pohodě a noha je dobrá. Samozřejmě už to nikdy nebude takové, jako před operací, ale jsme schopný zápasit a to je pro mě důležitý.

Budeš tedy do Lucerny stoprocentně připraven?

Jasně, do Lucerny budu 100% připravený. Podstoupil jsem tréninkový kemp v Holandsku, a i zápas na Heroes Gate jsem bral jako přípravný na Lucernu, kdy jsem byl taky v Holandsku. Trénink byl hodně kvalitní, bylo hodně sparingů, udělal jsem vše tak, jak mám, abych tenhle zápas vyhrál.

 

Jak hodnotíš svého soupeře?

Soupeře moc neznám, na poslední chvíli mi ho změnili. Měl jsem mít odvetu s Benem Salamem, který se bohužel na poslední chvíli zranil, zlomil si nohu nebo zvrtl kotník, tak mi soupeř byl minulý týden změněný.  Je to Marokánec žijící ve Španělsku, koukal jsem na něho, má docela dobrý začátek, že do toho vlítne, ale pak odchází fyzicky, takže já věřím tomu, že ten zápas na pět kol, kde si pohlídám začátky kol a že ten zápas bude v mé režii a já vyhraju.

 

V sázce bude titul profesionálního mistra světa WAKO, který jsi už držel. Jak moc chceš tento titul zpět?

Samozřejmě chci titul, v minulosti jsem ho držel dvakrát a pak jsem ho ztratil, takže určitě ještě ke konci kariéry si ten titul chci vzít zpátky, to je jasná věc.

Čas se bohužel nedá zastavit. Jaké jsou tvé sportovní plány do budoucna, pokud zdraví dovolí?

Samozřejmě čas se zastavit nedá, chci ještě chvíli zápasit, uvidím, jak to půjde. Nemám přesný číslo, kolik chci dát zápasů, už to samozřejmě záleží na zdraví a na chuti, která zatím pořád je. Pak se samozřejmě chci věnovat svýmu gymu, kde mám spoustu mladých talentů a myslím si, že kluci mají budoucnost. Teďka dokonce tři kluky máme na Lucerně v předzápasech, tak se můžou diváci podívat, co pěstujeme a co tam máme za želízka v ohni. Takže určitě moje cesta dál bude věnovat se gymu, mám hodně dobré kontakty do Holandska, mám možnost dostat kluky do zahraničních organizací, takže tímhle směrem se určitě chci vydat.

Chtěl bys do Lucerny pozvat diváky?

Určitě rád bych pozval diváky do Lucerny. Je to galavečer, který má dlouhou tradici a atmosféra v Lucerně je úžasná, myslím si, že si každý fanoušek bojových sportů užije parádní fighty. Takže 30. 12. Lucerna od 18 hodin.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!