Rozhovory
0

Pavla Kladivová: Boxem si chci vyplňovat čas mezi zápasy

Po úspěšných kariérách ve vzpírání a MMA se Pavla Kladivová vrhá na další sport a tím je box bez rukavic. Po nevydařeném angažování v BKFC, nyní podepsala smlouvu v americké BYB Extreme Bare Knuckle. Nyní jsi podepsala smlouvu v nové organizaci boxu holých kloubů. Co tě na tomto sportu přitahuje? Původně jsem chtěla do BKFC, […]

Po úspěšných kariérách ve vzpírání a MMA se Pavla Kladivová vrhá na další sport a tím je box bez rukavic. Po nevydařeném angažování v BKFC, nyní podepsala smlouvu v americké BYB Extreme Bare Knuckle.

Nyní jsi podepsala smlouvu v nové organizaci boxu holých kloubů. Co tě na tomto sportu přitahuje?

Původně jsem chtěla do BKFC, a dokonce jsem říkala, že jinde bych box bez rukavic nešla. Ale komunikace s nimi byla opravdu velice náročná. Několikrát jsme už měli domluvený zápas a oni se pak neozvali, nebo prostě přestali komunikovat. K tomu s nimi byl problém ohledně zápasení v jiných sportech, včetně mma a já mám přeci jen mma jako hlavní sport a ráda bych, aby to tak zůstalo. Boxem si chci vyplňovat čas mezi zápasy.

Na boxu bez rukavic se mi libí jeho naturálnost a asi to, že je to to nejhorší, co můžu zvládnout. Hodně jsem nad tím přemýšlela a chci do toho jít především proto, abych si to odšktla, překonala svůj strach a věděla, že to zvládnu. Pro mě jsou všechny bojové sporty výzva. Nejsem povahou rváč. Ráda si hraju, mám ráda legraci a tohle je pro mě prostě ten největší výstup z komfortní zóny.

 

Znamená to, že jsi zanevřela na MMA (zvláště po chybě rozhodčího v posledním zápase)?

Ha, pravda, po posledním zápase jsem hodně uvažovala, jestli chci u mma zůstat. Tedy pár hodin jsem byla přesvědčená o tom, že s bojovými sporty končím. Ale jak to tak bývá, dlouho to nevydrželo MMA mám nejraději. Miluju tu komplexnost, strašně mě baví trénovat úplně všechno a kvůli jednomu debilovi (pardon), resp. jedné debilní federaci (pardon), nejde zavrhnout celý sport. Do teď mě vnitřně trápí hlavně to, že je vůbec možné takhle beztrestně porušovat pravidla. Do dneška nám FRMMAF neodpověděla na jedinou zprávu, ani oficiální protest…

Zápasy budou probíhat v ringu?

Zápasy probíhají v ringu ve tvaru trojúhelníku. Oni tomu říkají trigon. Takže ostré rohy, velké bitky. Je to celé hodně maličké. Prostě dělají všechno pro to, aby to bylo co nejšílenější 🙂 Mě to bude spíše sedět. Často mi soupeřky utíkají, nebo hodně povolují 🙂

 

Už jsi nakoukala svoje potencionální soupeřky a co jim říkáš?

Koukali jsme na pár zápasů. Často je to prostě šílená šmelenice, takový zmatek. Dost často prostě vyhraje ten, kdo se nebojí a jde do toho víc a občas to vypadá, jako soutěž v plavání, kde krev teče proudem. Ráda bych řekla, že se budu snažit být technická, nedostávat a rozdávat, ale trochu se bojím, že tedy je to vlastně dost nereálné přání 🙂 Viděla jsem pár ošklivých kaoček, pár zlomených kostí, ale to mě nějak neděsí.

Kde organizace působí?

Jedná se o organizaci, která působí zatím jen v USA. Takže si budeme dělat výlety za moře. Plán je takový, že poletíme vždycky trochu dříve a aklimatizujeme se u mého amerického trenéra v Tampě (stále za ně zápasím za lomítkem a pak se společně přemístíme někam v rámci USA.

 

Kde se budeš na zápasy připravovat a budeš trénovat nějak speciálně?

Vzhledem k tomu, že už jsem se na box bez rukavic několikrát cíleně připravovala, tak už nějak úplně super speciálně ne. Klouby mám už vyztužené, několikrát polámané, takže pohoda. A příprava na box v malých rukavicích, nebo bez nich už je velice podobná. MMA aktuálně trénuji v Ostravě u Kuby Müllera a boxerského trenéra mám už několik let v Brně Péťu Santlera. Krom toho mám nejbáječnějšího kondičáka v Praze, Dana Hejreta a tak si tak pendluji všude možně po republice.

 

V jakém časovém horizontu bys mohla mít první duel?

První zápas bych měla mít v červnu. Já chtěla už teď, ale bohužel měli hotové startovky. I tak čekám, jestli náhodou někdo nevypadne.

 

V jaké váhové kategorii budeš nastupovat?

Zápasit budu ve váze do 135 liber, tedy klasicky náš bantam (61,2 kg). Mám ale pocit, že mají ty matche takové divoké občas, tak uvidíme, jak to vymyslí.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!