Rozhovory
0

Tomáš Pelant si brousí zuby na titul. Připne si v sobotu na Night of Warrior pás?

Tomáš Pelant, jméno, které v poslední době rezonuje v kickboxových kruzích, má za sebou osm let dřiny, odhodlání a nepřetržitého zdokonalování. V rozhovoru prozradil, proč jeho srdce patří právě kickboxu, a ne jinému bojovému sportu. „Je to hezčí než samotný box,“ říká s úsměvem. Pelantova sportovní cesta ho vedla přes klub BFC Liberec pod vedením […]

Tomáš Pelant, jméno, které v poslední době rezonuje v kickboxových kruzích, má za sebou osm let dřiny, odhodlání a nepřetržitého zdokonalování. V rozhovoru prozradil, proč jeho srdce patří právě kickboxu, a ne jinému bojovému sportu. „Je to hezčí než samotný box,“ říká s úsměvem.

Pelantova sportovní cesta ho vedla přes klub BFC Liberec pod vedením trenérů Martina Berky, Emila Šiváka a Nikolase Berky. Tento tým stál u zrodu jeho kariéry a Pelant si nemůže vynachválit jejich přístup a vedení. „Kde jsem začal, tam jednou skončím, až mi to zdraví nedovolí,“ přiznává s úctou k svému domovskému klubu.

Jaká je jeho zápasová bilance? V amatérském ringu si připsal 37 výher proti 10 prohrám, v profesionálním ringu pak oslavil vítězství osmkrát a prohrál pouze třikrát. Mezi jeho největší úspěchy patří titul mistra České republiky, vicemistra Wako Grand Prix, a tituly International Champion K-1 a Champion of the Germany open.

 

Již tuto sobotu se Pelant postaví na Night of Warriors v Liberci k zápasu o Český mezinárodní pas proti litevskému soupeři. Dvojnásobný šampion Litvy jak v muay thai, tak i v K1 Artūras Brižinskas má na kontě přes 100 zápasů. Ačkoliv o svém protivníkovi Tomáš neví mnoho, je maximálně připraven jak fyzicky, tak psychicky. „Jsem připravený a moc se těším,“ prozradil s nadšením.

Pelantův přístup k přípravě je stejně intenzivní jako jeho zápasy. Připravuje se v domovském Liberci v BFC, kde má k dispozici veškeré potřebné zázemí pro svůj trénink. Cítí se být v životní formě a je přesvědčen, že představení, které divákům nabídne, bude nezapomenutelné. „Bude to štípaná, kterou ještě nikdo neviděl,“ láká Pelant fanoušky na nadcházející zápas.

Jeho pozvánka je jasná: všichni fanoušci a milovníci bojových sportů by si neměli nechat tento tradiční galavečer. Pelantova cesta k titulu slibuje pořádnou štípanou, tak si ji nenechte ujít.

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!