Rozhovory
0

Tak tahle fightcard se povedla. Kozubovský, Klauda, Brichta, Kohout, Dvořák či Plavec na Noci bojovníků v Dobříši

Deset dní zbývá do galavečeru Noc bojovníků v Dobříši, kde uvidíme v titulové bitvě Jakuba Klaudu s Matějem Kozubovským. Celá karta ale láká na skvělé zápasy a my se můžeme těšit na zápas Lukáše Dvořáka, Leo Brichty, Matouše Kohouta či Bernarda Plavce. Tentokrát nebude galavečer v přímém přenosu a tak jediná možnost je vidět tuto […]

Deset dní zbývá do galavečeru Noc bojovníků v Dobříši, kde uvidíme v titulové bitvě Jakuba Klaudu s Matějem Kozubovským. Celá karta ale láká na skvělé zápasy a my se můžeme těšit na zápas Lukáše Dvořáka, Leo Brichty, Matouše Kohouta či Bernarda Plavce. Tentokrát nebude galavečer v přímém přenosu a tak jediná možnost je vidět tuto kartu na místě.

Za touto akcí stojí Alex Chocholouš, který si přivzal do týmu Martina Wodeckiho, který má bohaté zkušenosti z RCC a Fair Fightu.

Kdo přišel s nápadem organizovat Noc bojovníků v Dobříši společně?

Martin : Tak my jsme to s Alexem už připravovali před dvěma lety. Jelikož jsme zjistili, že máme na soustu věcí, podobný pohled, co se týče pořádání eventu. Jak do organizace, tak i do výběru soupeřů. Chceme vyrovnané boje a ne tzv. fake boje s nerovnocennými soupeři. Alex by i za mnou v Rusku, viděl, jak vypadá organizace RCC a celkový přístup k bojovníkům. Takže už tehdy jsme se domluvili, že budeme spolupracovat. A teď uvidíte náš produkt 24. 9. 2022 na Dobříši.

Alex: Jak říká Martin, akci jako takovou neboli další pokračování NBD už jsme připravovali před lety, ale naše setkání proběhlo před lety poprvé na akci Heroes Gate v Praze. Věděl jsem, že bude bojovat Martinův svěřenec z RCC a oslovil jsem ho, zda bychom si mohli někdy zavolat, že mám i já zájem o svěřence z RCC. Když to hodně zkrátím, tak z našeho prvního tel. hovoru se stala taková rutina, že jsme byli schopni volat pomalu „každý“ den několik hodin :D. To máme vlastně i nyní, každý den x hodin a stále řešíme „nejen“ event Noc Bojovníků Dobříš.

Proč na dříve čistě postojové akci ve budou i zápasy v MMA?

Alex: Stále chceme držet postojové styly, proto i vše máme stále v ringu. MMA ale vládne bojovým sportům a zažívá obrovský vzestup a když byla možnost mít na fight card Lukáše Dvořáka, tak jsme přidali i MMA. Pravidla s malými rukavicemi jsme měli mít už v roce 2020, ale kvůli covidové situaci to bohužel nevyšlo.

Jak se shání bojovníci, když většina je zapsaná u jiných organizací?

Martin: Není to lehké, organizací je teď jako hub po dešti, ale jelikož NBD má dobré jméno a spousta bojovníků tam chce zápasit, tak se nám to podařilo dobře namixovat fight card. Diváci se mají na co těšit.

Alex: Doba se velmi změnila. Většina zápasníků už mají smlouvy, jsou v různých organizací. Je to těžké mít na svém eventu kvalitní a známé tváře, zaujmout diváka, aby se přijel osobně podívat do haly. Jména, která ale máme jsou opravdu top. O NBD se vždy mluvilo, že tu zápasí skvělý bojovníci, a to se povedlo – povede i tentokrát, uvidíte sami.

Kolik zápasů bude na Noci bojovníků a co všechno uvidíme?

Martin: Tak především ten turnaj je historicky o postoji, ale koncept smíšených turnajů je teď pro lidi zajímavý, tak jsme se rozhodli, že diváci uvidí K-1, K-1 extrem ( male rukavice a lokty), box v malých rukavicích.

Alex: Zápasů diváci uvidí devět nebo deset. Nyní ještě jednáme o jednom zápase. Bude to také velmi zajímavé, velké jméno bojové scény.

Jaký souboj bude jako hlavní zápas večera?

Martin: Bude to boj o opasek WAKO PRO mezi dvěma velice zkušenými bojovníky a za mě výsledek 50/50. Kdo to bude? Jakub Klauda a Matěj Kozubovský!

Máte v plánu, kdy bude Noc bojovníků v Dobříši 6?

Alex: Nyní se soustředíme a veškeré úsilí směřujeme na připravovaný event. Kdy bude pokračování nám ukáže, jak budeme úspěšný a jak se fanouškům bude líbit NOC BOJOVNÍKŮ DOBŘÍŠ 5. Fanoušek bojových sportů má nyní jedinečnou možnost vidět několik hvězdných fighterů v Dobříši a to hodně z blízka. Z každého místa je dobře vidět a kdo byl na předchozích ročnících, tak ví, jaká tu je atmosféra a prostředí. Proto se na Dobříš vracejí rádi jak zápasníci, tak fanoušci. Za to vám všem moc děkujeme.

Vstupenky zakoupíte ZDE

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!