Rozhovory
0

Matěj Kozubovský hodlá v sobotu rozšířit svou sbírku titulů

Matěj Kozubovský se na Noci bojovníků v Dobříši měl původně utkat o titul českého šampiona WAKO s Janem Greisigerem, který se po delší pauze vrátil zpět na bojovou scénu. Bohužel se však na nedávném mistrovství republiky v K1 zranil, a tak se pro Matěje hledala náhrada. Tu se organizátorům podařilo zajistit a v sobotu se v Dobříši střetne s dalším skvělým […]

Matěj Kozubovský se na Noci bojovníků v Dobříši měl původně utkat o titul českého šampiona WAKO s Janem Greisigerem, který se po delší pauze vrátil zpět na bojovou scénu. Bohužel se však na nedávném mistrovství republiky v K1 zranil, a tak se pro Matěje hledala náhrada. Tu se organizátorům podařilo zajistit a v sobotu se v Dobříši střetne s dalším skvělým postojářem Jakubem Klaudou.

Jak se Matěj se změnou vyrovnával a nenabourala mu jeho přípravu? „Je mi jedno kdo proti mně stojí. Příprava se víceméně moc nezměnila, až na pár maličkostí. Cítím se opravdu skvěle a těším se na zápas.“

Teprve šestadvacetiletý Matěj má za sebou už mnoho výher, nicméně další titul do sbírky by se mu určitě líbil. „Už mám čtyři tituly: amatérský mistr České republiky v muay thai, pak profesionální mistr České republiky muay thai, profesionální mistr České republiky v K1 a zároveň ještě profesionální mistr Evropy v muay thai,“ vyjmenovává Matěj své dosavadní tituly.

Tento titulový zápas bude ve váze 88,6 kg. „Váhu jsem nemusel upravovat tolik jako obvykle, každopádně jsem shazoval hodně. Pořád sílím a tím pádem nabírám. Obvykle zápasím 81 kg, teď mám váhu skoro 89 kg. Původně jsem měl 98 kg,“ řekl nám k úpravě váhy.

Matěj se celou svou dosavadní kariéru pohybuje na postojové scéně, vyzkoušel si však již na Oktagonu Undergroundu a RFA i malé rukavice a jak sám říká, více se mu teď líbí právě malé rukavice. Teď se však soustředí na ty velké, které navlékne v sobotu před diváky v Dobříši. „Chtěl bych pozvat diváky, přijďte podpořit fightery, bude tam hodně zajímavých zápasů, zároveň atmosféra v Dobříši je vždycky úchvatná,“ zve své fanoušky Matěj.

Po sobotním zápase si však moc neodpočine. Už na konci října se objeví na galavečeru organizace RFA.

Lístky na Noc bojovníků zakoupíte ZDE

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!