Rozhovory
0

Podmaní si Matouš Kohout znovu i postojovou scénu?

Matouš Kohout naprosto vynikal v naší postojové scéně, sekal jednoho soupeře za druhým, z mistrovství Evropy IFMA přivezl dvakrát bronz, stal se českým i evropským šampionem E.M.L. Pak ho ale zlákalo MMA,  kde si bude dál budovat svou kariéru. Nicméně postoj úplně nezavrhl a zítra opět navlékne velké rukavice, aby se v hlavním zápase večera […]

Matouš Kohout naprosto vynikal v naší postojové scéně, sekal jednoho soupeře za druhým, z mistrovství Evropy IFMA přivezl dvakrát bronz, stal se českým i evropským šampionem E.M.L. Pak ho ale zlákalo MMA,  kde si bude dál budovat svou kariéru. Nicméně postoj úplně nezavrhl a zítra opět navlékne velké rukavice, aby se v hlavním zápase večera na sobotní Noci bojovníků v Dobříši utkal s Bernardem Plavcem.

Na Noci bojovníků v Dobříši tě čeká zápas podle pravidel muaythai. Pamatuješ, kdy naposledy jsi v muaythai bojoval?

Real muay thai opravdu nevím, ale tak beru, že toto je podobný undergroundu, ve kterém jsem bojoval v době covidu. Což není tak dávno.

Vyhovují ti více velké, nebo malé rukavice pro postoj?

Asi je mi to jedno…ale teď jsou mi bližší malé rukavice.

Co říkáš na svého soupeře?

Bernard je zkušený borec, zápasil v RCC, nespočet zápasů po Evropě… Takže se těším, že mám proti sobě takhle zkušeného kluka.

Chtěl by ses více zaměřit na postojové zápasy nebo dáváš přednost MMA?

Priorita je pro mě MMA, tam si buduju kariéru… Ale postojovým zápasům se nebráním. Beru to jako ostrou přípravu do MMA.

Jak jsi spokojený s přípravou na zápas a kde jsi ji absolvoval?

Jsem… Připravuju se poctivě. Trénoval jsem v Gorile s klukama, jezdil za námi Patrik Kincl s klukama z Hradce, více jsem chodil ke Zdendovi na skupinovky, bral jsem si Páju Šacha na sparingy. A tak…nic jsem nepodcenil.

Máš už domluvené něco dalšího?

Zatím jen vím, že mě čeká AJP turnaj, který bude v Praze. Dám si tam jak grappling, tak i klasické BJJ v kimonu.

Chtěl bys pozvat do Dobříše diváky?

Jistě… dorazte v hojném počtu a podpořte tím jak mě, ale i ostatní zápasníky, ale i organizátory, aby nadále pořádali turnaje a bylo vždy o zábavu postaráno.

Galavečer tentokrát nebude vysílán v televizi. Jediná možnost je fandit a sledovat živě v Dobříši. Lístky na Noc bojovníků zakoupíte ZDE

 

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!