Rozhovory
0

Přinesli jsme nejkvalitnější akce mezi bojovými sporty u nás, říká o RBC Daniel Táborský

Boxerská liga Real boxing cup se blíží ke svému vrcholu a my již 20. listopadu budeme znát prvního vítěze. Do ligy se zapojily dva české kluby a to BC Bigbord Praha, SKP Sever Ústí nad Labem a dva slovenské BC Stavbar Nitra a BC Dubnica nad Vahom a během roku se v ringu ukázalo přes […]

Boxerská liga Real boxing cup se blíží ke svému vrcholu a my již 20. listopadu budeme znát prvního vítěze. Do ligy se zapojily dva české kluby a to BC Bigbord Praha, SKP Sever Ústí nad Labem a dva slovenské BC Stavbar Nitra a BC Dubnica nad Vahom a během roku se v ringu ukázalo přes sto závodníků z nichž jmenujme například Kelvina Soquessa, Miloše Bartla, Roberta Racze, Melvina Mané, Lenku Bernardovou či Lenku Volejníkovou. Jak je s prvním ročníkem spokojený organizátor RBA Daniel Táborský?

Začátkem roku jsi rozjel organizaci Real Boxing Cup, která se formou boxerské ligy snaží zviditelňovat olympijský box v Česku a na Slovensku. Jak jsi s úvodním ročníkem spokojený?

Spokojený jsem po boxerské stránce, co se týče sportovní stránky si dovolím říct, že jsme přinesli celkově nejkvalitnější akce mezi bojovými sporty u nás. Povedlo se nám po organizační stránce vychytat většinu much a s týmem jsme se dobře sehráli. Prostoru pro zlepšení je samozřejmě hrozně moc, ale co je za mě podstatné, je to, že máme vzestupnou tendenci. Teď se musíme zaměřit více na PR, v tom zaostáváme. Konkurence na české scéně je obrovská, v čele je samozřejmě Oktagon, teď i RFA a nově na sebe poutá pozornost nechutný Clash of Stars. Bohužel je jednoduší zaujmout postiženejma klukama, co se mlátí polštářema a staredown s dvěma pitomcema, co se fackujou a vulgárně si nadávaj, má více shlédnutí, než pokorní kluci co si navzájem vyjádří respekt a úctu. Jako byznysový krok genialní, po morální stránce odporný. Trošku jsme se v tomto pozdrželi i mou chybou, která vycházela z důvěřivosti. Můj bývalý trenér mě propojil s J. K. , který se tvářil, že se skvěle postará o marketing a sežene milióny a nakonec se ukázalo, že to je lhář a podvodník. Nesehnal nic a naopak RBC vytvořil závazky, které ještě teď řeším.

Kolik bylo oddílů a celkově kolik boxerů se soutěže zúčastnilo?

Oddíly byly čtyři. Dva české BC Bigbord Praha, SKP Sever Ústí nad Labem a dva slovenské BC Stavbar Nitra a BC Dubnica nad Vahom. Boxerů se účastnily desítky, máme jak své stálé tváře jako Kelvin Soquessa, Kateřina Čavajdová, Martin Fitan…. Tak se objevili zahraniční hvězdy jako polský olympionik Damián Durkacz, nebo Chorvat Marko Milun.

Jaký duel se ti líbil nejvíc?

Těžko říct, skvělých duelů tam bylo spousta. Některé technické, plné boxerské chytrosti a taktiky, jiné tvrdé bitvy plné zvratů, kde si boxeři do poslední vteřiny nic nedarovali.

Kdy bude finále soutěže?

Finále bude 19.-20. listopadu v Praze, v hale Podvinný mlýn. V sobotu ve 12 hodin bude veřejné vážení a staredown v OC Harfa a od 17 hodin rozřazovací zápasy, neděle od 15 hodin zápasy o třetí místo a finále. Na to naváže tradiční galavečer Heroes Gate.

Proč jste se rozhodli spojit finále s Heroes Gate?

To spojení vzešlo od Ládi Kutila, který HG organizuje a zároveň vede pražský oddíl BC Bigboard Praha. HG už je zajetá akce a má své fanoušky, je snaha o to je napojit i na RBC, aby viděli, jaká je kvalita a dali jim poznat jména olympijského boxu.

Je v plánu v příštím roce rozšíření o nějaké další kluby?

Pro příští rok chceme zachovat čtyři kluby, blíží se kvalifikace na olympiádu a už tak bude složité najít termíny na další rok a mít kvalitní boxery, co budou moct nastoupit. On je příští rok ještě vlastně nejistý. Jednáme o tom s Tipsportem, jenž je generální partner projektu a bez něj to nepůjde. Liga a myšlenka jako taková se jim líbí, po praktické stránce to funguje, ale čísla ohledně návštěvnosti jsou na hraně. O pokračování rozhodne v podstatě poslední kolo v Praze. Vím, že se to takhle narovinu asi nemá říkat a měl bych takto veřejně tvrdit, jak je na každém kole narváno a tak, ale já na tyhle kličky nejsem, jsem boxer a mám to rád direktně. Takže fanoušci boxu, bojových sportů a sportu celkově, pokud nechcete, aby sračky tipu Clash of Stars zatlačili kvalitní sportovce do ústraní, aby boxeři co místo dávání videí na Tik Tok dřou v gymu, co místo toho aby se fackovali a uráželi, si prokáží respekt a pak tu show ukáží v ringu při bitvě, kde nechají vše, aby měli dál možnost se realizovat a sportovně růst, dorazte na poslední kolo Tipsport Real boxing cup a ukažte, že jsou tu lidi, co ocení kvalitu místo bizarnosti.

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!