Rozhovory
0

Do svého desátého zápasu přijala Lucie Neaguová velkou výzvu. Na PML se střetne s Šárkou Melínovou

Do atraktivního zápasu podle pravidel muaythai nastupuje 19. listopadu na turnaji PML v Třinci domácí Lucie. Lucie je klasická bojovnice muaythai a v porovnání stylů bude její soupeřka vynikající kickboxerka Šárka Melínová. Jak dlouho se věnuješ bojovým sportům a co tě k nim přivedlo? Bojovým sportům se věnuji necelých pět let. Přivedla mě k nim […]

Do atraktivního zápasu podle pravidel muaythai nastupuje 19. listopadu na turnaji PML v Třinci domácí Lucie. Lucie je klasická bojovnice muaythai a v porovnání stylů bude její soupeřka vynikající kickboxerka Šárka Melínová.

Jak dlouho se věnuješ bojovým sportům a co tě k nim přivedlo?

Bojovým sportům se věnuji necelých pět let. Přivedla mě k nim asi zvědavost. Touha zkusit něco nového, neobvyklého pro holku. Dříve jsem se věnovala fitness, to mě bavilo dlouhou dobu, ale chtěla jsem si to něčím zpestřit. Z počátku to na zápasení vůbec nevypadalo. Brala jsem to jen jako doplněk. Nakonec se to úplně obrátilo.

Proč sis vybrala muaythai a máš nějaký zápasový vzor?

Vlastně jsem ani pořádně nevěděla co to muaythai je. Šla jsem za kvalitou. Jak boxeři tak trenér sklízeli samé úspěchy, tak jsem tušila, že nemůžu šlápnout vedle. Až postupně jsem začala poznávat krásy tohohle sportu a opravdu nelituju, že jsem si vybrala právě thajský box. Zápasový vzor nemám. Mám to tak ve sportu i v životě, ráda jsem sama sebou, nevtěluji se do nikoho jiného. Samozřejmě scénu sleduju a ráda se inspiruju, ale konkrétní vzor nemám.

Kterými kluby jsi prošla a kteří trenéři tě vedli?

Začala jsem v Como-3gym, kde jsem dodnes. První tréninky jsem absolvovala na čistě ženských trénincích pod vedením Martiny Botyánszké. Po pár měsících jsem přešla k našemu hlavnímu trenérovi Martinu Vaňkovi.

Jaká je tvá zápasová bilance a co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch?

Z devíti zápasů jsem odcházela poražená jen jednou. Za svůj největší úspěch považuji pás z amatérského mistrovství České republiky, kdy jsem musela úspěšně projít přes těžké soupeřky.

Na PML v Třinci bude tvojí soupeřkou Šárka Melínová. Jaké máš o ní informace?

Šárku jsem potkala asi jen jednou. Bylo to v mých začátcích, kdy u nás byly holky na kempu. Považuji ji za velkou výzvu, vozí medaile ze světových turnajů, jde do všeho co se před ní postaví. Já mám takové výzvy ráda a těším se na ni.

Kde se na zápas připravuješ a v jaké formě se cítíš?

Celou přípravu mám pod vedením trenéra u nás v Comu. Forma graduje, cítím se perfektně.

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

Určitě bych se chtěla podívat do světa. Posouvat se dál. Sbírat zkušenosti a úspěchy. Momentálně se soustředím na zápas který mám před sebou, takže nic konkrétnějšího v hlavě nemám.

Chtěla bys má PML do Třince pozvat diváky?

Určitě. Diváky bych chtěla pozvat na jedinečnou show, která se neopakuje každý týden. Karta je nabitá. Máme tam dokonce pět domácích zástupců, kteří se chtějí ukázat v tom nejlepším světle. Určitě se tam nikdo nudit nebude. Takže 19. 11. se budeme těšit na vaši podporu.

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!