Rozhovory
0

Juráček si jde pro další vítězství. Tentokrát má v hledáčku Lohorého

Dlouhá pauza způsobená zraněním a nemocí přibrzdila Matúše Juráčka v rozjeté kariéře. Po roce se však vrací do klece, kde hodlá porazit Alexe Lohorého. Zvednou 30. prosince v O2 aréně ruku Matúšovi? Jak hodnotíš zpětně zápas s Robo Pukačem? Zápas to byl velmi vyrovnaný. Co myslíš, že rozhodlo o tvém vítězství? Zpětně zápas hodnotím jako skvělé poučení […]

Dlouhá pauza způsobená zraněním a nemocí přibrzdila Matúše Juráčka v rozjeté kariéře. Po roce se však vrací do klece, kde hodlá porazit Alexe Lohorého. Zvednou 30. prosince v O2 aréně ruku Matúšovi?

Jak hodnotíš zpětně zápas s Robo Pukačem? Zápas to byl velmi vyrovnaný. Co myslíš, že rozhodlo o tvém vítězství?

Zpětně zápas hodnotím jako skvělé poučení a ukázání, na čem zapracovat a zlepšit. Zrovna nedávno jsem na něj koukal a není o čem. Jsem přesvědčený, že jsem vyhrál. Úderů jsem dal víc, i na tabuli kde svítili údery to bylo vidět.

Na Oktagonu 38 budeš nastupovat na den přesně po roce od posledního fightu. Proč tak dlouhá přestávka?

Byl to dost těžký rok, nejdřív operace kolene, ale to byl jen malý zákrok. Pak jsem chytil covid a tím se to celé rozjelo. Po covidu jsem byl pořád nemocný a dost dlouho se hledalo, co mi vlastně je. Nakonec se na to přišlo. Mám chronický zánět dutiny nosní a kdykoliv je moje tělo unavené, tak se mi rozjede jakoby angína. Naštěstí už to léčím a našel jsem i systém, jak trénovat s touto nemocí. Proto mám zápas až po roce.

Jsi teď ve 100 % formě po zdravotní stránce?

No ten chronický zánět pořád mám, takže se musím hlídat, ale trenérka Arleta Krausová, co mi dělá silovou přípravu, mi pomáhá a radí, co brát za doplňky na podporu imunity. Celkově teď beru věci od Optimum Nutrition, do toho od mého mentálního trenéra Radka Ševčíka mám taky různé typy, díky kterým lépe regeneruji, takže nějak to dávám vše do kupy a přizpůsobili i tomu přípravu a jde to, takže jsem rád.

 

Co říkáš na svého soupeře, kterým bude Alex Lohoré?

Alex Lohoré je asi ta nejtěžší výzva, co jsem v profi MMA měl. Už šel dvakrát o titul v oktagonu a porazili ho jen opravdový šampioni jako je Kincl nebo Vémola. No a já chci být taky šampion, takže ho jdu taky porazit, i když to bude těžký. Každý chlap má dvě nohy, dvě ruce a jednu hlavu a ta jde vždycky ustřelit.

Co myslíš, že na Alexe bude platit?

Nějaké plány mám, ale nechám si to pro sebe, ať mají diváci nějaké překvapení.

Kde všude se na zápas připravuješ?

Byl jsem v Irsku v gymu SBG, kde trénuje John Kavanagh, který vytvořil Conora, takže to byla velká škola a velká radost s ním pracovat.

Narazil jsi na kempech v zahraničí na nějaké známé jméno?

Teď sem byl v Polsku, kde jsem navštívil Czervony smok, tam byl Mateuz Gamrod, Boris Mankowsky, Yaroslav Amasov, šampion Belatoru. No myslím, že jsem potkal spoustu zajímavých lidí. Po zápase povím o přípravě i další perly, které si ale teď nechám pro sebe.

Jaká byla spolupráce s Kavanaghem? Bral tě stejně jako ostatní v gymu?

Byl jsem tam já a David Kozma a oba jsme byli z Johnova přístupu nadšeni, páč se nám věnoval stejně jako svým lidem. Je to člověk, kterého opravdu baví jeho práce, jde z něj pozitivní energie. Techniky a věci umí rozebrat velmi profesorsky a umí je skvěle vysvětlit. Když jsem šel první těžký sparing v Irsku, tak jsem dostal docela nakládačku, tak jsem byl takovej hořkej. Po tréninku za mnou přišel a vzal si mě stranou, ukázal, co jsem dělal blbě a jak to dělat dobře a řekl: buď rád za to, že jsi teď dostal, je to tisíckrát lepší, než kdybys to tady vystřílel, páč dneska ses naučil tuhle věc a příště už ji použiješ a taky že jo. Za týden už jsem věděl. Ne nadarmo je to učitel šampionů a já po odletu z Dublinu se cítím olympijsky.

Chtěl bys do O2 Areny pozvat diváky?

Diváky jsem už pozval, jde máma, táta, brácha a parta mých kámošů, tak snad nebudou na tribunách velké výtržnosti 🙂 Ale ne, teď vážně, diváci se můžou těšit, protože já tam jdu jen bojovat jak o život, páč to vlastně jinak ani neumím, takže se tam všichni vidíme.

Máš velkou fanouškovskou základnu i ze Slavie. Přijdou tě také podpořit a udělat pořádnou atmosféru?

No mám hlavně hodně fanoušků mezi ultras a opravdu skalními fanoušky a ti určitě nějací dorazí.

 

Vstupenky na OKTAGON3️⃣8️⃣ 👇

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!