Rozhovory
0

Z mistrovství Evropy vezou naši thaiboxeři dvě bronzové medaile

Uplynulý týden bojovali čeští reprezentanti v thajském boxu na mistrovství Evropy. Do turecké Antalyi se sjelo 142 závodníků z 24 zemí Evropy. Mezi nimi dominovali zejména Ukrajinci, Turci a Rusové, nicméně ani naše reprezentace se v těžké konkurenci neztratila a odváží si z tohoto šampionátu dvě bronzové medaile a dvě zlaté z juniorského Antalya Cupu, který probíhal souběžně s mistrovstvím. „První […]

Uplynulý týden bojovali čeští reprezentanti v thajském boxu na mistrovství Evropy. Do turecké Antalyi se sjelo 142 závodníků z 24 zemí Evropy. Mezi nimi dominovali zejména Ukrajinci, Turci a Rusové, nicméně ani naše reprezentace se v těžké konkurenci neztratila a odváží si z tohoto šampionátu dvě bronzové medaile a dvě zlaté z juniorského Antalya Cupu, který probíhal souběžně s mistrovstvím.

„První bronz vybojoval David Pokorný v supertěžké váze. Ve čtvrtfinále přešel po skvělém výkonu přes domácího Turka, který je loňským mistrem světa z Abu Dhabí.

V semifinále na něj čekal zkušený Rus, který má na svém kontě tituly mistra Evropy i světa. I přes prohru David ukázal, že ač byl nováček na velké akci, tak se neztratil a je velkým příslibem do budoucna.

Druhý bronz veze Tereza Štechová, která sice v reprezentaci působí teprve rok a půl, ale za tu dobu už stihla ze čtyř vrcholných akcí přivézt tři medaile. Ve čtvrtfinále vyřazuje před limitem ve druhém kole nebezpečnou Rusku a v semifinále ji čeká nám dobře známá soupeřka z Turecka. Terka se zápas od zápasu s ní zlepšuje, ale ani tentokrát to na postup nestačilo a končí v semifinále.

Tým seniorů ještě doplnili Ondřej Malina, Tomík Nguyen a Adela Kolínská, ale ti na medaile nedosáhli.

Trenérský tým ve složení Jirka Apeltauer a Lukáš Jirkovský děkují všem reprezentantům za výkony a reprezentaci.“

„V obou zápasech jsem se cítila dobře, odjeli jsme kvalitní přípravu, a i když to na výhru v semifinále nestačilo, těší mě, že náš čtvrtý vzájemný souboj s tureckou soupeřkou dopadl zase o kus líp než posledně. Prohra samozřejmě mrzí, ale mám radost, že vezeme medaili. Pro moje tréninkový parťáky a trenéry, díky kterým můžu být tam, kde jsem. Děkuju za všechno, placka je naše,“ okomentovala svůj výkon na šampionátu bronzová Tereza Štechová.

Jako nováček na velký turnaj přijel David Pokorný, který měl dosud pouze deset zápasů na lize, přičemž poslední před rokem. Po první výhře nastoupil na Rusa, jemuž následně na finálového soupeře stačil jediný úder, jímž soupeře knockoutoval. „Z mého prvního ME v Turecku si odvážím třetí místo po souboji z domácím Turkem, na kterého jsem narazil ve čtvrtfinále, a to jsem vyhrál na body. Turek byl houževnatý a dobře pracoval v klinči, ale mě se podařilo prosazovat v postoji, nabodovat soupeře a vítězím 3:0 na body. V semifinále jsem nastoupil nad zkušeným Rusem, který mě vzal do klinče a po přesném háku mě odpočítal rozhodčí a zápas ukončil. Z tohoto turnaje si vezu hodně zkušenosti, ač jsem naskočil o váhu výše, než chodím normálně. Dále bych chtěl poděkovat trenérům Petru Ottichovi a Jiřimu Apeltauerovi, že mi stáli v rohu a odkočouvali mě,“ řekl David.

Zároveň s mistrovstvím probíhal juniorský turnaj Antalya Cup, kde pod vedením trenéra Bohuslava Schulze zápasil Sebastián Pup a Antonín Kotalík. „Oba talenti jsou z pražského Lanna gymu, mají na svém kontě několik titulů MČR a šampiona Národní ligy, ale vyjet a reprezentovat Českou republiku na mezinárodní úrovni, bylo pro oba fightery premiérou. Čekali je nejlepší zápasníci z celé Evropy pod pravidly IFMA. Svou dominantní hrou v ringu ukázali rozhodčím jasnou kvalitu, převahu boje muaythai a tak Antonín Kotalík získal zlatou medaili ve váze 54 kg výhrou nad domácím borcem z Turecka. Sebastián Pup zápasil ve váze  75 kg a taktéž získal zlatou medaili výhrami nad domácími Turky a oba dva tak potvrdili své kvality a ukázali, že své místo v českém národním týmu mají,“ zhodnotil výkon svých svěřenců Bohuslav Schulz.

 

Share:
  • rss

Written by Lenka

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!